Presentation inför Kampsportsgalan: De nominerade till Årets mästare

8 mars 2016  |  Jonathan Broberg


Det är mindre än två veckor kvar till Kampsportsgalans sjunde upplaga. 19:e mars på Berns är det dags igen, och budokampsport.se går igenom samtliga nominerade till galan lite mer ingående, och fortsätter med Årets mästare.

Sida Yin, iaido
Han har imponerat i flera år, men hade till EM i iaido graderat sig till godan-klassen. Men det hindrade inte den 30-årige stockholmaren från att fortsätta att plöja internationellt. I finalen besegrade Yin schweizaren Ferro i en fin match, där Yin bjöd på en vacker, fokuserad och mycket teknisk iaido. Yins guld innebar svensk iaidos största framgång på 18 år.

Anders Linnard, HEMA
Göteborgaren är ett unikum inom svensk HEMA. Under 2015 fick HEMA sitt första SM i historien och i grenen Långsvärd, som är den mest prestigefyllda, blev Linnard historisk svensk mästare. Men fjolåret innebar också en seger för Linnard i stortävlingen Swordfish, som är det närmaste ett världsmästerskap HEMA har.

Sanny Dahlbeck, thaiboxning
Dahlbeck besitter en sanslös kompetens. Under de senaste åren har han utvecklat sin styrka i teknikerna vilket vållar motståndarna enorma bekymmer. Vann under 2015 den åtråvärda titeln i Yakkao över britten Jordan Watson i en match i Bolton förra våren. Har också tävlat på enorma galor i Tokyo där han har hävdat sig riktigt väl och är ett av världens största namn i viktklassen.

Hamza Bougamza, thaiboxning
Det var under Kampsportsveckan i Visby som Hamza Bougamza erövrade pro-bältet i organisationen WKN. Han gjorde det genom att besegra polacken Tamas Biric på ett övertygande vis. Under fjolåret hann Bougamza även vinna sitt fjärde SM-guld och fick representera Sverige under stortävlingen World cup i Bangkok.

Klar prisutdelare: Caroline Ek

Text: Jonathan Broberg
Rubrikfoto: Hamid Ershad Sarabi
Övriga foton: Jonathan Broberg

2
8
10