Presentation inför Kampsportsgalan: De nominerade till Årets kampsportare

17 mars 2016  |  Jonathan Broberg


Det är bara några dagar kvar till Kampsportsgalans sjunde upplaga. På lördag på Berns är det dags igen, och budokampsport.se går igenom samtliga nominerade till galan lite mer ingående, och fortsätter med Årets kampsportare.

Sofia Olofsson, thaiboxning
Utvecklingen för Sofia Olofsson har pekat spikrakt uppåt de senaste åren och 2015 hade hon ett suveränt år. Det blev SM-, NM-, och ett World Cup-guld, en seger som där hon även blev ansedd som turneringens bästa kvinnliga fighter. Samtidigt har Olofsson, med sitt lugna sätt och sin ambition om hela tiden vilja hjälpa andra, också vuxit ut till en stor idol för många unga thaiboxande tjejer.

Maxine Thylin, BJJ
Thylin har växt otroligt mycket under 2015 och på stora delar fyllt det tomrum som bland andra Janni Larsson lämnade efter sig. Det blev ett strålande VM-guld i brunbältesklassen vid VM i USA, och nästa år tävlar Thylin i svartbältesklassen vilket blir otroligt spännande att följa. Är som person väldigt ödmjuk och omtyckt och en mycket god kampsportsambassadör.

Ilir Latifi, MMA
En profil, en personlighet. Latifi är en av de absolut bästa MMA-idrottare Sverige någonsin fått fram, samtidigt som han ännu har mycket kvar att ge i den yttersta eliten. I Rosengård är det två idrottare som gäller bland ungdomarna, det är en viss fotbollsspelare och Ilir Latifi. Lyftkranen från Rosengård upplever just nu kanske också sin absolut bästa tid i karriären hittills, rent sportsligt.

Sanny Dahlbeck, thaiboxning
Den forne supertalangen Dahlbeck är nu svensk thaiboxnings kanske största affischnamn. Rent tekniskt har Dahlbeck allt som krävs, vacker teknik, hårda slag och sparkar, och stark klinch. Något Jordan Watson bittert fick erfara i Yakkao-titelmatchen i Bolton, där Dahlbeck var tämligen överlägsen. Utöver thaiboxning i världsklass är Dahlbeck också en väldigt trevlig och snäll person som blivit en stor förebild för andra thaiboxare.

Text: Jonathan Broberg
Rubrikfoto: Hamid Ershad Sarabi
Övriga foton: Jonathan Broberg och nackadojo.se

2
8
10