Svenskt JVM-brons i jujutsu

22 mars 2016  |  Jonathan Broberg


Det blev en svensk medalj när junior-VM i jujutsu i Madrid avgjordes under helgen. William Seth-Wenzel, som under lördagen vann pris som Årets genombrott på Kampsportsgalan, svarade för medaljen.

William Seth-Wenzel gjorde ett fantastiskt senior-VM i Bangkok i höstas. Då blev det ett brons, som också lade grunden till att Seth-Wenzel blev utsedd till Årets genombrott vid Kampsportsgalan i lördags.

Men under JVM i Madrid, också det i lördags, hade supertalangen inte fullt lika mycket flyt i sitt game som i Bangkok.  Det blev förvisso ett nytt brons, ett kämpa-brons, men siktet var nog högre inställt än så.

En annan som lyckades förträffligt under senior-VM i Bangkok var Isabelle Vistam, som missade medalj med en hårsmån då. Men under lördagens JVM stämde inte mycket för henne och när hon dessutom hade lite otur med en del tveksamma domslut emot sig, fick hon resa hem från Madrid utan medalj.

Duoparet Theo Wik och Simon Sjödin svarade för ett fint mästerskap. De vann inledningsmatchen mot Tyskland, men förlorade sedan nästkommande match och när de sedermera förlorade mot Slovenien i den andra återkvalsmatchen försvann bronschansen.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10