Vann pris på Kampsportsgalan – blev intressant för komiker

6 april 2016  |  Jonathan Broberg


Lars Magnar Enoksen vann priset Årets traditionella utövare under Kampsportsgalan på Berns den 19:e mars. När glimapionjären tog emot priset skojade han friskt på scenen – så friskt att han blev kontaktad av komikern Janne Westerlund, som var en av prisutdelarna på galan.
    – Jag blev faktiskt inbjuden till Stockholm Comedy Club efteråt, eftersom en representant därifrån ansåg att det fanns en oförlöst ståuppare inom mig, säger Enoksen till budokampsport.se med ett leende.

Det var fjärde gången gillt på Kampsportsgalan för Lars Magnar Enoksen. Tre gånger tidigare har han blivit nominerad utan att ha nått ändå fram.

Men under Kampsportsgalan den 19:e mars blev det äntligen glimastjärnans tur att kliva upp på scenen och ta emot priset Årets traditionella utövare.
   – Även om jag inte ville erkänna det innan, så har jag givetvis suktat efter utmärkelsen i många år nu. Så det ärliga svaret är givetvis: ÄNTLIGEN!!!

Det har gått ett par veckor, men fortfarande är Lars Magnar Enoksen upprymd av utmärkelsen.
   – Nu, efter några veckor, känns det fortfarande helt topp. En tävlingsvinst brukar ju ebba ut ganska snabbt, men denna utmärkelse ger fortfarande en skön känsla. Kanske beroende på att det vackra glaspriset är till ständig beskådning i min fönsterkarm.

Samtidigt som det var Lars Magnars första utmärkelse på galan var det också glimas första. Vilket har stor betydelse för svensk glima, menar Enoksen.
   – Jag tror, eller snarare hoppas, att det skall ha någon betydelse. Med det kan endast framtiden avgöra. Troligtvis minns åtminstone de som var på Kampsportsgalan att glimans huvudman är helt galen.

“Blev inbjuden till Stockholm Comedy Club”
Och väl uppe på scenen skojade Lars Magnar friskt med konferencier Thabo Motsieloa och prisutdelaren Stefan Sauk.
   – (skratt) Nej det var absolut inte planerat. Alla de tidigare åren hade jag förberett mitt tacktal, som framför allt skulle innefatta en kortfattat förträfflig beskrivning vad glima egentligen är. Men denna gång blev jag så glad, att jag valde att ha kul och äga scenen istället. Jag blev faktiskt inbjuden till Stockholm Comedy Club efteråt, eftersom en representant därifrån ansåg att det fanns en oförlöst ståuppare inom mig…

Samtidigt bjöd Enoksen också in Thabo till träning, men den har de inte hunnit med. Ännu.
   – Oh ja, det stämmer. Jo, han är mer än gärna välkommen att testa glima med/på mig. Jag hoppas bara han inte tog illa upp att jag spexade med/mot honom på scenen. Han kanske ger mig duktigt med stryk! Men jag var åtminstone Kung på galan i fem minuter, så det får det vara värt. 

Här kan du förresten se Kampsportsgalan i efterhand. Lars Magnar tar emot priset lite drygt en timme in i sändningen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
8
10