Elina Persson blev svensk mästarinna i armbrytning 55kg

8 april 2016  |  Jonathan Broberg


Under fredagen avgjordes SM i armbrytning (vänster hand, på lördagen tävlas det med höger). I damernas seniorklass 55kg bjöds den månghövdade publiken, i Bollhallen i Täppströmsskolan på Ekerö utanför Stockholm, på stor underhållning. Elina Persson vann SM-guldet efter en riktig nagelbitare mot Erika Lorentsson.
   – Det var jätteskönt att vinna, mitt första SM-guld i den här viktklassen, säger Elina Persson till budokampsport.se.

Det tog lång tid innan finalen i damernas 55kg mellan Elina Persson och Erika Lorentsson kom igång. Först ville ingen av armbrytarna vika en tum i greppen och tillslut fick domarna bestämma grepp.

Sedan gick match till remmar, efter att de båda tappat greppet och matchen behövde på så vis en nystart. Men sedan kom den igång och bjöd på magnifik fredagsunderhållning.
   – Det var lite tjafs om greppet, men det är som det ska vara, ler Persson.

Elina från Kaisho i Skåne är en meriterad armbrytare med både EM- och VM-brons på meritlistan. Men SM-guldet i 55kg var hennes första i den för henne relativt nya vikten.
   – Det var en tuff match, hon är duktig. Det var jätteskönt att vinna, men mitt stora mål var att ta sig till den här finalen eftersom jag nu får vara med i landslaget under året, strålade hon.

Blickar mot mästerskapsmedalj igen
Och det är ett spännande armbrytarår som stundar med både ett EM och ett VM i kalendern. Och Persson blickar med tillförsikt framåt.
   – Jag vill placera mig på pallen i EM och VM, avslutar hon.

I morgon, lördag, fortsätter tävlingarna ute på Ekerö med start 10.00.

Text och foto: Jonathan Broberg 

2
8
10