EM-silver i kyokushin för Chalita Andersson

13 maj 2016  |  Jonathan Broberg

Chalita Andersson, 21, från Göteborg vann ikväll ett silver under EM i kyokushin som avgörs i Georgien under helgen.
   – Jag har nog inte fattat det än. När jag vaknade i morse trodde jag det skulle bli ett kort EM för mig. Men det vände ju, säger hon till budokampsport.se.

Jättetalangen Chalita Andersson har haft en smidig övergång från junior- till seniorverksamheten. Något som accentuerades under EM:s första dag i kyokushin i Georgien.

Andersson svarade för en magnifik prestation och det räckte tillslut hela vägen till ett EM-silver.
   – Jag har nog inte fattat det än. Mitt motstånd var tufft redan i första matchen. När jag såg lottningen trodde jag att det var kört. Men jag gick upp och vann första med alla flaggor mot en belgiska.

I den andra omgången tog Andersson en tung skalp, när Spaniens stora stjärna och den regerande Europamästarinnan Isis Pinilla besegrades.
   – Andra matchen väntade ytterligare tufft motstånd, men det gick ju bra där med. Dessa två grundomgångarna var de mest mentalt jobbigt i och med att det var två stora profiler. Men sedan tuffade det på.

“Känns otroligt bra”
Och det hela räckte således till karriärens största framgång hittills.
   – När jag vaknade i morse trodde jag det skulle bli ett kort EM för mig. Men det vände ju. Första gången som jag placerar mig på stora EM så det känns otroligt bra. Jag var ju trots allt i finalen.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10