EM-resultaten i wushu – sju svenska medaljer

17 maj 2016  |  Jonathan Broberg


För ett år sedan startade ett arbete mot EM i Taiji Quan och interna stilar. Landslagstränare Mathias Sandström och Jakob Isaksson, ordförande för traditionella utskottet, har tillsammans lagt grunden för ett nytt svenskt landslag.

Traditionella stilar är starkt representerade inom förbundet i Sverige och håller hög nivå. Ett arbete med öppna träningar som går under namnet “Kung Fu Saturdays” har hjälpt att öka nivån på utövarna, där olika mästare och tränare bidragit med sina kunskaper.

I år tydliggjordes Svenska Kung Fu & Wushuförbundets satsning på traditionella stilar genom att skicka fem tävlande till EM i Interna Stilar. Jakob Isaksson var sedan tidigare baltisk mästare i Taiji Quan men fick den här gången ställa upp i Bagua Zhang på grund av politiska skäl.

Med i laget var också Joakim Pettersson som har elva (!) SM-guld i wushu. Förövrigt var det tre nya deltagare i internationella sammanhang: Daniel Sundberg och Eva Saarinen från Uppsala samt Ulrika Blom från Stockholm.

Alla gjorde strålande prestationer och laget plockade hem ett flertal medaljer.
Här är samtliga EM-resultat i wushu:

Jakob Isaksson 
Bagua Svärd – Silvermedalj
Bagua Zhang – Bronsmedalj

Joakim Pettersson
Wudang Handform – Guldmedalj
Wudang Taiji Svärd – 4:a

Eva Saarinen 
Wudang Handform (senior) – Delad bronsmedalj
Wudang Vapen (senior) – Delad bronsmedalj

Ulrika Blom
Wudang Handform (senior) – Delad silvermedalj
Wudang Vapenform (senior) – Delad silvermedalj

Daniel Sundberg
Wudang Vapenform – 4:a
Xing Yi Quan – 11:a

Foto: privat

2
8
10