”Jag kommer bli bäst i världen”

22 maj 2016  |  Jonathan Broberg

  
Talangen Otabek Ergashev blickar ut över Jönköping. I blickfånget ligger inte bara Kinnarps Arena – där ligger hela världen.
   – Jag vet att jag kommer att bli bäst, det allt jag vill, det är bara en fråga om är, säger han till budokampsport.se.

Otabek Ergashev, 20, skräder inte med de stora orden. Han är en talang som under senare tid vunnit allt större uppmärksamhet i svensk thaiboxning.

Och hans inledningsmatch i VM var mycket lovande. Han körde fullständigt över Dionatan Dos Santos från Brasilien.
   – Jag var bra i den matchen, det var så härligt att äntligen få gå en VM-match. Du förstår, det här har jag sett fram emot så länge. Och när jag vann, alltså den glädjen, den känslan. Underbart.

Ny match mot peruan idag
Han är fylld av energi inför en ny match idag, då peruanen Giovanni Mazzetti står för motståndet. I går hittade också en del publik till Kinnarps Arena och svenskarna fick ett högt publikstöd.
   – Jag drömmer om de stora matcherna, de matcher där en publik kanske skriker ”Otabek, Otabek, Otabek”. Att få höra det från svenska folket, det hade varit det häftigaste jag kunde fått uppleva. Att bli bäst är en sak, att vara omtyckt en annan och jag hoppas att min energi ska få folk att gilla mig.

Ergashev tackar också sin konkurrent i viktklassen, Constantino Nanga, för sin utveckling.
   – Alltså vi drar upp varandra. Jag vann en match mot honom, han vann under mot mig i SM. Och det gör ju att jag måste bli ännu bättre till nästa gång vi möts.
   – Sedan vill jag lyfta min tränare Sargon, som hjälper mig otroligt mycket. Det är så enkelt med honom, för han kan så mycket och jag lär mig hela tiden nya saker.

   – Jag vill passa på att tacka min sponsor Werel som gör den här satsningen möjlig för mig.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10