Inför morgondagens semifinaldrama – Mamic behåller lugnet

25 maj 2016  |  Jonathan Broberg


Imorgon är det semifinalpass i VM i thaiboxning. Det kommer att bli en stor dag för svensk thaiboxning, då tio thaiboxare är i semifinal. Men landslagsdebutanten Angela Mamic behåller lugnet.
   – Det är klart att jag är sjukt sugen på att gå semifinalen, men samtidigt känner jag mig trygg, säger hon till budokampsport.se.

Imorgon är det dags för semifinaler i VM i thaiboxning i Jönköping och Sverige står på randen till fullkomlig succé. Tio semifinalister är svenskar.

Och för Angela Mamic i -75kg är det en väldigt speciell match som väntar. Hon är landslagsdebutant och har faktiskt fortfarande inte klivit in i turneringen ännu.
   – Det kliar rejält i händerna nu. Jag är sjukt taggad, det är mitt första VM och så får jag gå en semifinal. Det känns stort och det är faktiskt lite tryggt att det går hemma i Sverige.

Hon har varit i Jönköping en vecka nu och har från sidan fått uppleva en stor svensk thaiboxningsvecka.
   – Det är väldigt bra stämning i truppen, folk är på gott humör och är mycket hjälpsamma. Jag kommer ensam från min klubb hit men känner mig ändå som en naturlig del av laget. Vi har väldigt roligt ihop.

Om Mamic fick bestämma en matchbild imorgon, då skulle den se ut så här.
   – Jag dominerar, äger centrum och styr motståndet gärna via boxning, men att jag också sätter en del sparkar. Och att jag får en domare som ger poäng för bra klinch.

Önskar stort publikstöd
Även om det har varit lite publik under VM-veckan så här långt har svenskarna haft ett bra stöd på plats.
   – Det är skitroligt om det så hade varit en som hade varit där och hejat. Det gör verkligen skillnad.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10