Sofia Olofsson imponerade igen – klar för VM-final

26 maj 2016  |  Jonathan Broberg


Det sade återigen bara ”pang” och så startade Sofia Olofsson en kanonad av slag och sparkar mot marockanskan Jlhan Baurukkali i -54kg. I mitten av den andra ronden tyckte domaren att det räckte och bröt matchen.
   – Det sade ”klonk” i mitt knä när jag satte det i huvudet på henne. Jätteskönt att vara i final, säger hon till budokampsport.se.

Sofia Olofsson är, föga förvånande, i final i VM i Jönköping. Olofsson gjorde som hon gjort hela detta VM – pulveriserade motståndet.

Men marockanskan Baurukkali ska ha en eloge för att hon stod emot i nästan två ronder.
   – Det är sådan lycka att få in sådana knän, jag blir varm inombords. Egentligen var jag mest nervös hittills för den här matchen, för jag visste att hon skulle gå in och veva och det är alltid lite jobbigt att möta den typen av motstånd.

Men det var alltså aldrig någon fara för Olofssons final.
   – När jag kom in i klinch på henne i första ronden kände jag att jag hade henne. Det är lycka idag, men sedan laddar jag för finalen.

Magnus Andersson var på väg mot seger i sin semifinal, men fick ett cut över ögonbrynet och matchen bröts i andra ronden. Förluster blev det också för Camilla Danielsson och Johanna Rydberg. 

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10