Här vinner Otabek B-klassfinalen

27 maj 2016  |  Jonathan Broberg


Bäst när det gällde. Otabek Ergashev trampade gasen i botten från start och gav sedan danske Frederik Winter inte en lugn stund i B-klassfinalen -75kg.
   – Jag har alltid vetat att jag en dag ska bli bäst i världen. Nu vann jag B-klass, nästa gång satsar jag på guld i A-klassen, det känns fantastiskt, säger han till budokampsport.se.

Otabek Ergashev besegrade danske Frederik Winter efter att ha dominerat finalen från första stund. Ergashev lyckades väl med taktiken att öppna danskens försvar genom hårda low kicks.

I den andra ronden tvingades dansken också till en räkning.
   – Jag kände att jag hade honom direkt, första sekunden. Ja, egentligen innan jag gick in i ringen. Jag har alltid vetat att jag en dag ska bli bäst i världen.

Segern i B-klassfinalen ger Ergashev en ytterligare horisont att blicka fram emot.
   – Jag vill vinna A-klassen nu. Det kommer jag att kämpa för.
   – Det här var en seger jag vann tillsammans med Sargon, Mazdak, mina sponsorer Werel och Jabb och hela min klubb Sweden Top Team.

“Dansken var mör i benen”
Sargon Gergeo, coach, menar att Otabek har en stor framtid för sig.
   – Han är redan nu otroligt bra och han älskar verkligen att vara i ringen och att bjuda på sig själv. Han är också väldigt duktig på att lära sig saker och är rolig att jobba med.
   – Jag hade sett dansken lite innan och visste att han var mör i benen och har lite svårt att blocka snabba low kicks, så vi gick för det för att öppna honom.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10