Jakten på tronen – Gunnarsson redo att bli historisk

21 juni 2016  |  Jonathan Broberg


På fredag i Monaco ska Therese Gunnarsson, 32, försöka försvara sin WAKO Pro-titel i kickboxning. En titel hon vann 2012. Vinner hon över fransyskan Anissa Meksen blir hon den första svensk någonsin att försvara titeln. Endast Gunnarsson och Caroline Ek, som kom tvåa i Mästarnas Mästare, har erövrat en titel i kickboxningens mest prestigefyllda organisation.
   – Det känns att den här matchen verkligen är något utöver det vanliga, säger Gunnarsson till budokampsport.se.

Hon hade egentligen slutat med kickboxning och har de senaste åren bara koncentrerat sig på thaiboxning.

Men när samtalet kom om att Therese Gunnarsson får chansen att försvara sin WAKO Pro-titel i kickboxning fanns det inget tvivel.
   – Det här är ett matcherbjudande som kanske aldrig kommer igen. Jag vill verkligen försöka försvara min titel. Och sedan är det en häftig upplevelse och en jätteutmaning.

På den andra sidan ringhörnan väntar fransyskan Anissa Meksen, 28. Rankad etta i världen i viktklassen och har ett, så när som på en förlust, prickfritt ”record”.
   – Hon har egentligen inga svagheter och även om jag har mött de bästa förr i kickboxning blir detta kanske min svåraste match. Jag har ju inte gått match i kickboxning på flera år. Det jag har kunnat se är att hon går lite brett med guarden och där ska jag försöka hitta in med lite slag och sparkar, tänker jag.

“Hon ska fan få jobba”
Therese Gunnarsson har under de senaste åren helt gått över till thaiboxning. Titeln i WAKO Pro erövrade hon i en för svensk kickboxning magisk 2012-kväll i Helsingborg.
   – Jag hade ju kunnat tacka nej till matchen, men jag är alltid sugen på att utmana mig själv. Och det här blir en verklig utmaning.

Det är också en möjlighet för Gunnarsson att göra något som ingen svensk kickboxare förr mäktat med – att försvar en WAKO Pro-titel. Bara Gunnarsson och Caroline Ek har ens vunnit en titel i den för kickboxningen mest prestigefyllda organisationen.
   – Jag har laddat upp lite annorlunda för den här matchen än vad jag normalt gör och jag har slipat på mer mentala bitar än tidigare och jag har även tränat mer fotarbete.
   – Det är klart att det är häftigt att få chansen att skriva idrottshistoria, men det är inget jag direkt tänkt på inför den här matchen. Jag är underdog, men ska hon ta titeln från mig ska hon fan få jobba för det.

Fakta
Therese Gunnarsson
Ålder: 32
Bor: Helsingborg
Klubb: Halmstad Muay Thai IF
Aktuell: Kan på fredag bli förste svensk i historien att försvara en WAKO Pro-titel

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10