Segerleendet – Schälander vann på poäng

5 juli 2016  |  Jonathan Broberg


Det var en match som Daniel Schälander fick precis dit han ville inledningsvis. Tidigt fick han benen runt japanen Kohei Maedas huvud. Men istället för avslut blev det en poängseger, enhälligt domslut.
   – Jätteskönt. Nu kan jag vara glad en stund, sedan börjar laddningen för nästa match, säger han till budokampsport.se.

Daniel Schälander har inte gjort någon hemlighet om sina styrkor på marken. Redan efter några sekunder kopplade han grepp från golvet, med benen runt japanen Maedas huvud.

Det kändes som att slutet för japanen var nära, men han lyckades på något sätt freda sig ronden ut.
   – Det blev en tuff match. Jag trodde verkligen att jag hade honom i första, men han gjorde det otroligt bra.

I den andra ronden, efter att ha klämt med benen en längre tid, tröttnade också Schälander lite.
   – Det tar på krafterna att pressa så som jag gjorde. Jag blev trött, men inte mer än att jag kunde vinna matchen. Ibland blir jag kanske också lite för bekväm på marken. Det behöver jag förbättra. Men det är så klart jätteskönt att ha vunnit och gått vidare. 

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10