Robin Enontekiö vann – men diskades

6 juli 2016  |  Jonathan Broberg


Det blev en märklig match mellan Robin Enontekiö och tysken Patrick Drescher. Matchen var jämn fram till den andra ronden då svensken hamnade på tyskens rygg och kunde få in flera hårda träffar. Tillslut var tysken borta, men domaren uppfattade inte riktigt detta och Enontekiö slutade när han märkte att Drescher inte längre gjorde motstånd.

Samtidigt uppfattade få att domaren faktiskt brutit matchen och svensken han leverera ännu ett slag. Och blev diskad för otillåten teknik.

Senare framkom det att domaren tyckt att Enontekiö träffat tysken i bakhuvudet, vilket inte är tillåtet om man inte själv flyttar huvudet så att träffen tar där. Något domaren alltså verkade tycka. En tung, fruktansvärt tung, diskningen i VM:s första match för en mycket lovande Enontekiö.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10