Ett brons i JVM i thaiboxning

13 september 2016  |  Jonathan Broberg


Junior-VM i thaiboxning avgjordes förra veckan i Bangkok. Sverige fick med sig ett brons från mästerskapet, det via Madeleine Kettner från Göteborg.

För två och ett halvt år sedan vann Nils Olsson Sveriges första junior-VM-guld i thaiboxning någonsin. Det fanns förhoppningar om upprepning av den bedriften när JVM avgjordes i Bangkok förra veckan.

Men det blev inte fullt så praktfullt denna gång. Jättetalangen Madeleine Kettner från Göteborg vann visserligen ett brons, men där stannade den svenska medaljskörden den här gången.
   – Våra tävlande har gjort bra ifrån sig och kämpat väl. Vi har haft en del jämna matcher någon med domslut vi inte riktigt håller med om , helt enkelt som det brukar vara i turneringar.

Det är tydligt att vi ligger efter de stora länderna (Thailand, Ryssland, Ukraina, Australien), de har mycket högre tävlingserfarenhet och det ger ju nyttig rutin. Ingen skugga över den svenska insatsen vi har krigat allt vi kan men det räcker inte riktigt till i denna konkurrens, skriver förbundskapten Pelle Bånghäll i ett meddelande till budokampsport.se.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10