Landslagstalangen i spännande MMA-match på Escalate

14 oktober 2016  |  Jonathan Broberg


Imorgon är det dags för Escalate i Nyköping och en match att hålla ögonen lite extra på blir den i -70,3kg mellan Oscar Borninger från Combat Academy och landslagets Tobias Harila, tävlandes för Västerås Fight club.
   – Jag har utvecklats mycket sedan VM, säger Harila till budokampsport.se.

Tobias Harila slog igenom med dunder och brak under VM i MMA i Las Vegas i somras. Hans ettriga, aggressiva stil vållade motståndarna stora bekymmer.

Imorgon går talangen match i Nyköping på Escalate mot lurige Oscar Broninger.
   – Jag kände att jag presterade bra i VM och jag har fått mycket erfarenhet därifrån. Jag är betydligt bättre MMA-fighter idag än då. Jag tror att jag kommer att avsluta honom i första ronden.

Trots landslagserfarenhet från både VM och African Open i Sydafrika ser Harila mycket fram emot galan i Nyköping.
   – Den kommer att bli fet. Det är kul med mycket amatörmatcher och dessutom finns det lite prispengar att hämta för bästa fight och bästa avslut och så. Det blir väldigt kul.

“Bättre än vad många tror”
Harila påstår att han faktiskt aldrig har varit bättre än nu.
   – Det stämmer, jag blir bara bättre och bättre. Jag trivs bäst när jag får vara aggressiv och pressa, samtidigt kommer vi båda nog vilja vara lite på avstånd och hitta långa tekniker också. Det blir en kul match.
  – Samtidigt har jag försökt att bli lite smartare och kanske inte rusa fram så som jag har gjort förr. Men ändå, jag är bäst när jag går på. Jag är nog bättre än vad många tror och jag ska visa att det är jag som är kungen, avslutar han med ett litet skratt.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10