Fin seger för Erik Berglund

24 oktober 2016  |  Jonathan Broberg


Det blev i det närmaste den perfekta starten i EM för Erik Berglund. Smålänningen gjorde en prickfri insats och eliminerade fransmannen Ulrich Emmanuell med domarrösterna 3-0, 30-27 i poäng över matchen.
   – Det känns jäkligt bra, säger han till budokampsport.se.


Det blev inte precis en nagelbitare mellan Erik Berglund och Ulrich Emmanuell. Svensken var för bra för fransmannen.

Redan i första ronden hängde ett avslut i luften.
   – Jag fick honom rejält groggy och jag kände att det här skulle gå min väg. Jag ville hålla mig lugn, vi har jobbat på just det, och pricka med långa tekniker från distans.

Och den matchplanen föll således också väldigt väl ut.
   – Han hotade inte särskilt och det var skönt att gå vidare. Jag tyckte att jag hade lite domarna emot mig i Jönköping så det var härligt att vinna den här matchen istället. Nu siktar jag högst upp, mot guldet. Det finns inget annat i mina tankar nu.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

2
8
10