Förlust i landslagsdebuten för veteranen Mario Cartagena

24 oktober 2016  |  Jonathan Broberg


Länge har veteranen Mario Cartagena fått vänta på sin landslagsdebut. Men när den väl kom förlorade Cartagena mot Ali Batmaz från Turkiet i herrarnas A-klass -67kg.
   – Det var fantastiskt kul att få göra landslagsdebut, men synd att jag var så slö idag, säger han med tydliga blandande känslor till budokampsport.se.

Sorg och stolthet, glädje och nedstämdhet – det var ingen vanlig match när veteranen Mario Cartagena från Varberg förlorade i sin EM-premiär.

Det var thaiboxningsveteranens första (och kanske också sista) landslagsmatch. Och det syntes hur matchen gestaltade sig att den var betydelsefull för Cartagena.
   – Det knöt sig tyvärr. Jag försökte, men jag var slö och för plattfotad idag. Jag försökte att ändra lite i taktiken under match, försökte hitta öppningar men det låste sig. Det var helt underbart att få göra landslagsdebut, det kommer betyda mycket för mig, synd bara att jag skulle göra en så dålig match.

“Betyder mycket för mig”
Veteranen Cartagena hyllar lagsammanhållningen efter förlusten.
   – Det är ett fint gäng och det har varit härligt att få vara med och göra den här resan. Alla försöker hjälpa varandra och vi har väldigt roligt. För mig som har hållit på länge med thaiboxning betyder det mycket att äntligen ha fått vara med.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén
 

2
8
10