Magnus Andersson vidare efter en rysare

25 oktober 2016  |  Jonathan Broberg


Magnus Andersson satte gaspedalen i botten direkt i kvartsfinalen mot ryssen Denis Kolotygin i herrarnas A-klass -71kg. Men matchen utkristalliserades till en av EM:s största rysare så här långt. Och tillslut stod Andersson från Halmstad som segrare.
   – En av de skönaste segrarna i mitt liv så här långt, nu ska jag visa världen hur jävla bra jag är, strålar han till budokampsport.se.

Det började strålande för svensk del i Magnus Anderssons kvartsfinal mot den långe ryssen Kolotygin. Andersson hittade tidigt rätt i matchen och vann första ronden, 10-9.

Mycket tack vare en smart lagd gameplan som föll väldigt väl ut.
   – Jag ville inte in i hans klinch, han sökte den ofta och där är han tung. Så jag skulle ut på distans och hitta raka slag och low kicks. Jag kände att det gick bra i första ronden.

I den andra kom emellertid Kolotygin in i matchen. Andersson hade svårare att hålla ryssen på avstånd och matchbilden svängde helt till ryssens favör.

I för den sista och helt avgörande ronden var matchen helt jämn, 19-19. Och länge föjdes de båda antagonisterna åt. Men i den sista minuten hittade Andersson nya krafter från djupet av sig själv och lyckades forcera sig till semifinal.
   – Jag har min familj på läktaren, jag ville verkligen göra de stolta. Jag fick in ett par träffar, jag märkte hur han stannade till av dem och därifrån fick jag lite energi att orka avsluta bra. Det räckte. Nu är jag i semifinal och det är för jävla skönt. Det här var en av de skönaste segrarna i mitt liv, nu ska jag visa världen hur jävla bra jag är.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

2
8
10