Tung förlust för ”Costas”

25 oktober 2016  |  Jonathan Broberg


Det var länge en kvalitativt suverän match mellan Constatino ”Costas” Nanga och ryssen Sergei Veselkin i herrarnas A-klass -81kg. Men i den nya viktklassen för Nanga blev storleken och kilona kanske det som fällde 20-åringen.
   – Jag kommer lära mig mycket av den här förlusten, säger han till budokampsport.se.

Det var en sanslöst bra och underhållande match mellan Costas Nanga och Sergei Veselkin. Men ryssen nyttjade sin längdfördel och vann de två inledande ronderna.

Nanga prickade mest och bäst i den sista ronden, i synnerhet med sin speed och sina tekniska slagkombinationer, men det räckte enbart till seger i ronden. Matchen vann Veselkin.
   – Jag torskade, det var inte så att jag blev bortdömd eller så, han var bättre. Jag är 20 år och ganska ny inom thaiboxningen. Jag kommer lära mig mycket av den här förlusten.

Inför EM hade Nanga gått upp till -81kg. Det experimentet föll inte så väl ut.
   – Nu vet jag det. Jag kände att mina tekniker inte hade samma kraft som i en lägre viktklass. Samtidigt ska jag inte skylla förlusten på det. Jag dra lärdom av det här. Jag kommer komma tillbaka ännu starkare.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

2
8
10