Johan Andersson till B-klassfinal efter skön seger

26 oktober 2016  |  Jonathan Broberg


Det är inte ofta som skånepågen Johan Andersson visar några större känsloyttringar. Men när han hade besegrat portugisen Luis Tavares i herrarnas B-klassemifinal i -81-kilosklassen kom ett innerligt brett leende.
   – Segern betyder väldigt mycket för mig, bättre kan det knappt bli, säger han till budokampsport.se.

Johan Andersson är i final i herrarnas B-klass i -81-kilosklassen. Det efter en seger med 29-28 i poäng över Luis Tavares från Portugal.

Och det var en lycklig Andersson efter matchen.
   – Ja, bättre kan det knappt bli. Jo, om jag vinner finalen förstås, men just nu är jag bara glad över segern.

Andersson vann de två inledande ronderna och han gjorde det via smart rörelsemönster och skarphet i poängprickandet.
   – Jag gjorde en bra match idag och jag är väldigt nöjd med segern. Jag visste att han var stor och stark, men att han var lite långsam så jag ville röra mig mycket och tvinga honom att flytta på sig. Det fungerade väl.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

1
5
4