Pelle Bånghäll summerar dagen

26 oktober 2016  |  Jonathan Broberg


Det blev en fin avslutning på en dag som inleddes med fyra raka svenska förluster. Förbundskapten Pelle Bånghäll var både nöjd och samtidigt ändå inte.
   – Nej, helt nöjd kan jag inte vara med dagen även om Patricias och Johans segrar var sköna, säger han till budokampsport.se.

Det blev inledningsvis en tung svensk dag när semifinalerna i EM drog igång. Det blev faktiskt fyra raka förluster.

Jaffar Al-Qashami förlorade, så även Kevin Mickelsson och Camilla Danielsson och Giang Hoang.
   – Man ska ändå komma ihåg att i semifinaler höjs kvaliteten överlag. Flera av förlusterna var mot väldigt meriterat motstånd. Men det är klart att jag gärna hade sett att vi hade fått med oss samtliga till final.

Nu blev det istället Patricia Axling och Johan Andersson (i B-klass) som lyckades ta sig till finalerna.
   – Patricia gjorde en mycket bra match och finskan hon mötte var tuff. Jag tycker Patricia hela tiden utvecklas i sin thaiboxning, om man nu kan säga så om en regerande världsmästare. Hon hittar låga sparkar, knän och hon är riktigt bra tekniskt. Att hon är vass i boxningen, det är ingen hemlighet.
   – Johan var väldigt bra i sin match och man såg vad det betydde för honom att ta sig till finalen. Han kommer att fortsätta gå framåt och han kommer att bli väldigt bra. Det var kul att han vann på det fina sättet.

Text och foto: Jonathan Broberg

1
5
4