Magnus Andersson till drömfinal – mot idolen

27 oktober 2016  |  Jonathan Broberg


Efter en riktig urladdning i matchen mot polacken Jakub Rajewski i herrarnas A-klass -71kg är Magnus Andersson klar för EM-final. Och den blir mot idolen, vitryssen Andrei Kulebin.
   – Nu jävlar har jag gett mig chansen att verkligen visa vad jag kan, säger han till budokampsport.se.

Magnus Andersson svarade för ännu en helgjuten insats och är efter 2-1 i ronder klar för EM-final. Han besegrade Jakub Rajewski i -71-kilosklassen.

Andersson var utan tvekan den bättre av de båda och i de två inledande ronderna var svensken obeveklig.
   – Jag låg tight med guarden och hittade ett bra flyt. Han var tuff, men jag kände att jag hade kontroll på honom i de två första ronderna.

I den tredje ronden gick polacken för knock och Andersson såg till att hålla sig undan.
   – Han träffade lite då, och det blir lite märklig match när jag bara vill kontrollera och han vill knocka. Men jag höll tillbaka lite för att inte riskera något.

Nu är Andersson klar för sin första stora mästerskapsfinal. Och den blir inte vilken som helst, han möter förebilden och idolen Andrei Kulebin från Vitryssland.
   – Jag har lärt mig mycket av att titta på honom, han är någon jag ser upp till väldigt mycket. Man kan absolut säga att han är en förebild för mig. Men samtidigt, nu jävlar har jag gett mig chansen att verkligen visa vad jag kan. På lördag blir det full ös.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

1
5
4