Ogolla överlägsen på nytt – klar för karriärens första final

27 oktober 2016  |  Jonathan Broberg


Simon Ogolla gjorde en i det närmaste perfekt match mot kroaten Dino Belosevic i herrarnas tungviktsklass +91kg. Ogolla vann klart samtliga tre ronder.
   – Det känns jävligt skönt just nu, säger han till budokampsport.se.

Tungviktssemifinalen mellan Simon Ogolla och kroaten Dino Belosevic blev ingen fullträff för den som gillar jämna och spännande matcher.

Ogolla var på tok för bra för kroaten helt enkelt. Och dominansen började direkt i första ronden då Ogolla satte en drös tunga tekniker, både sparkar och slag.
   – Första ronden var okej av mig, jag kände ganska tidigt att han slog betydligt lösare än vad jag hade förväntat mig. Jag hade även övertag på honom i klinch och jag tycker att jag kontrollerade matchen.

I den andra och tredje ronden fortsatte samma matchbild att visa sig. Ogolla var den bättre och Belosevic förmådde inte att rubba svensken, som är klar för sitt livs första stora mästerskapsfinal.
   – Jag är glad, det är jag. Det känns jävligt skönt just nu. Men jag har inte fått fram den där riktiga glöden i mig ännu. Men det kommer ju en match till nu, och den är ju den viktigaste för mig.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén
 

1
5
4