Nationella uppvisningsgruppens Daniella Amanou Wiener om 55-årsuppvisningen

7 november 2016  |  Jonathan Broberg


Svensk aikido firade i helgen 55 år. Det blev det största lägret, sett till utövarantal samtidigt på en matta, någonsin. Och under lördagskvällen var det en stor uppvisning inför närmare 1000 personer i Eriksdalshallen. Daniella Amanou Wiener tillhör den nationella uppvisningsgruppen, som genomförde en mycket uppskattad uppvisning under firandet.
    – Det var jättekul med 55-årsjubileet. Det känns som att det var större än något av Sverigelägrena som har varit, säger hon till budokampsport.se.

Det var ett firande som det anstår en 55-årig verksamhet av idrottsliga gärningar. Det var underhållande, det var rekord i antal utövare och det var representation av de allra främsta inom svensk aikido.

En av de som hade en del i en vacker uppvisning under firandet var Daniella Amanou Wiener, som tillhör den nationella uppvisningsgruppen. Det här är hennes syn på sin del i uppvisningen.
   – Jag tycker om rörelse och energi och glädje, och jag hoppas vi lyckades förmedla just glädje även om vi också försökte vara lite allvarliga. Jag personligen gillar när det händer saker.

“Vill bli ännu fler”
Daniella menar också att 55-årsjubileet var ett viktigt manifest för svensk aikido.
   – Det var jättekul med 55-årsjubileet. Det känns som att det är större än något av Sverigelägrena som har varit. Det är så många från olika klubbar som har varit med och det är kul att man känner så många som har varit med.

Och i efterhand har det kunnat verifieras – lägret var det största, sett till utövarantal samtidigt på en matta, som har genomförts i Sverige någonsin.
   – När man tränar så här och alla samtidigt då märker man hur stor aikidon är i Sverige, men det här lägret för mig har varit viktigt för spridningen av aikido. Vi vill ju bli ännu fler som tränar, vi vill få stor spridning på det vi gör. Det är kul att det var så mycket folk som kom hit och tittade på vår uppvisning och det var kul att vi var så många som tränade tillsammans.

Var det nervös med så stor publikskara?
   – Lite, faktiskt. Men samtidigt har jag varit med många gånger nu och jag får sådan energi av att det kommer mycket publik, det är väldigt roligt att ha uppvisning då.

Vad betyder aikido för dig, främst med ett ord.
   – Glädje. Helt klart. Aikido får mig att må bra.

Text och foto: Jonathan Broberg

1
5
4