Diana Halldén siktar på VM-guld i jujutsu

10 november 2016  |  Jonathan Broberg


VM i jujutsu i Polen 24-27 november närmar sig. Jönköping har två uttagna till VM, Jakob Bitici och Diana Halldén. Den senare gjorde stor succé i VM ifjol och vann ett silver då. Och efter seger i den prestigefyllda tävlingen German Open i september är Halldén en potentiell guldaspirant i Polen.
   – Jag känner att jag har gått framåt mycket, jag siktar självklart på att vinna VM, säger hon till budokampsport.se.

Ifjol blev Diana Halldén silvermedaljör under VM i Bangkok. När VM i Polen startar om knappt två veckor är Halldén en stor favorit.

Inte minst efter segern på stortävlingen German Open i september.
   – Det gick otroligt bra på German Open och jag vill vinna allt jag ställer upp i. Det är klart att jag siktar på VM-guld.  Att få stå överst på prispallen och sjunga med i nationalsången, det är nog enda gången jag skulle kunna sjunga offentligt.

Och formen känns bra, trots att Halldén den senaste tiden varit lite småskadad.
   – Jag har haft en inflammation i sätesmuskeln, med nervpåverkan i ischiasnerven. Men jag har hittat ett bra sätt att träna runt det och känner mig trygg på mattan. 

Text och foto: Jonathan Broberg

1
5
4