Från Riksidrottsforum: Björn Eriksson om helgen i Falun

14 november 2016  |  Jonathan Broberg


Budokampsport.se fanns med under Riksidrottsforum i Falun i helgen och fick en liten pratstund med RF:s ordförande Björn Eriksson.

Björn, vad är dina spontana intryck ifrån helgen?
   – Den stora. Stora enigheten i vår grupp att vi vill gå vidare. Här har vi diskuterat en hel del principiella frågor. Man anar och känner att rörelsen vill ta ett par steg till framåt. Och det känns himla spännande.

Vad är det då vi har fokuserat på de här dagarna?
   – Det har varit olika frågor av typen hur ska vi, så att säga, utforma våra stöd inom idrottsrörelsen så att vi befrämjar kvalitet, hur ska vi flytta fram positioner när det gäller inkludering, jämställdhet. Att vi administrerar mindre så att vår värdegrund också om sätts mer till praktisk handling. Den typen av frågor är så avgörande för en folkrörelse.

Hur mår folkrörelsen idrott idag?
   – Jag tycker att vi mår bra, men man vet aldrig. Man kan alltid bli smittad och då är det väldigt bra med friskvård och vi behöver inte käka konstiga mediciner vi kan förlita oss på vår inre kraft.

Hur roligt ska detta strategiarbete inför 2025 bli?
   – Jättekul. Du formulerar det som om det vore tråkigt. Du anar inte hur roligt strategi är, det är det roligaste som finns, man kan göra jättemycket utav det. 

Text: Jonathan Broberg
Foto (arkiv): Annie Bondefält

1
5
4