Vann VM-guld i somras – i nästa vecka jagar Irman Smajic guld i EOC

17 november 2016  |  Jonathan Broberg


I somras vann tungviktaren Irman Smajic Sveriges första VM-guld i MMA på herrsidan någonsin, när mästerskapet hölls i Las Vegas. Om knappa veckan jagar Smajic guld i European Open i Prag.
   – Jag siktar så klart på guld, jag kom tvåa ifjol så jag vill gärna vinna det här också, säger han till budokampsport.se.

Irman Smajic från Västervik är en stor profil, dubbel bemärkelse. Svensk MMA:s kanske främsta tungviktare just nu förbereder sig för European Open som avgörs i Prag nästa vecka.

Smajic kommer till det som kallas ”EM” med guld i sikte.
   – Jag är en mycket bättre idrottare i dag än jag var förra året. Det går nästan inte att jämföra. Nu är jag mer lugn i buren, kanske lite klokare och inte bara går rakt fram. Jag känner att jag är bättre än ifjol, helt klart.

Smajic kom till VM i somras som tämligen okänd och vann fyra matcher fram till det nästan skrällbetonade VM-guldet. Idag är han inte längre någon underdog.
   – Jag gillar att vara lite underdog, men det går kanske inte längre. Fram till VM var jag en nobody, nu har det snackats en del inför EOC och förväntningarna är större.
   – Efter VM var det en hel del uppmärksamhet, med guldet och så,  och det tycker jag bara är kul.

Text och foto: Jonathan Broberg

1
5
4