Joakim Karlsson ny assisterande förbundskapten i thaiboxningslandslaget

Det blir en lite ny organisation runt thaiboxningslandslaget nästa år. Henrik Nässén kliver av som assisterande förbundskapten, men Joakim Karlsson tar vid.
– Det tog inte lång tid att bestämma mig när den här förfrågningen kom, säger han till budokampsport.se.

5 december 2016  |  Jonathan Broberg

Svenska thaiboxningslandslaget har vuxit ut till ett av världens allra främsta landslag de senaste åren.

Men assisterande förbundskaptenen byts nu ut. Henrik Nässén har inte möjlighet att fortsätta arbetet och ny assisterande till Pelle Bånghäll blir istället Joakim Karlsson.
– Jag har varit ganska nära landslaget och känner de flesta redan. Samtidigt är det en stor ära för mig att få den här uppgiften, det tog inte lång tid att bestämma mig när förfrågningen kom.

Joakim Karlsson har en lång och gedigen aktiv karriär bakom sig, och har också varit en mycket uppskattad tränare. Bland annat har Karlsson varit tränare för storstjärnan Bea Malecki.
– En bra ledare för mig ska ha erfarenhet, vara tajt med sina idrottare och jag tror jag kan bidra med just de delarna – expertis, rutin och ett stort engagemang.

“Har lite idéer”
Sverige står inför ett mycket intressant 2017. En position som en världsnation ska försvaras.
– Jag har lite idéer som jag ska bolla med Pelle om, men på det stora hela måste vi höja ribban ännu lite till. Det är absolut inte så att jag tror vi kan få något bakslag i framgången, snarare tvärtom, men vi kommer vara jagade av andra länder på ett helt annat sätt och det kommer krävas mycket av oss för att behålla vår position i världen.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52