Nomineringen till Idrottsgalan

För första gången någonsin blev en kampsportare nominerad till Idrottsgalan, då Patricia Axling har chans att bli ”årets nykomling”. Det var också första gången någonsin som en kampsportare fick vara med i Idrottsgalans nomineringsjury: Michael Sjölin.
– Idrottsgalan efterfrågade kampsportskunskap och jag blev sedermera tillfrågad, säger han till budokampsport.se.

5 december 2016  |  Jonathan Broberg

Svensk budo och kampsport fick sin första nominerade idrottare till Idrottsgalan någonsin då thaiboxaren Patricia Axling fick plats i kategorin ”årets nykomling”.

Samtidigt, lite mer bakom kulisserna, var det också första gången en kampsportare tog plats vid nomineringsjuryns bord. Vi har pratat med Michael Sjölin, tillvardags hemmahörande i kampsportsdelegationen, som alltså deltog i nomineringsjuryn.
– Det var en ära att få vara med i ett sådant här sammanhang och det var väldigt kul.
– Idrottsgalan efterfrågade kampsportskunskap och jag blev sedermera tillfrågad.

Vad betyder Patricias nominering för kampsporten?
– Det har ett oerhört starkt symbolvärde, inte bara inom idrotten utan också för allmänheten. Att Patricias superprestation lyfts fram som en av de främsta, tillsammans med alla andra idrotter, betyder otroligt mycket för kampsporten.

Idrottsgalan hålls den 16 januari i Globen i Stockholm.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52