Så firar profilerna jul

Budokampsport.ses traditionsenliga julnedräkning fortsätter och idag är turen kommen att ta julpulsen på forne världsmästaren i thaiboxning, Magdalena Kowalczyk.

17 december 2016  |  Jonathan Broberg

Hon var som aktiv en av svensk kampsports största stjärnor inom thaiboxning, med bland annat ett VM-guld.

Numera är Magdalena Kowalczyk kanske mest förknippad med gladiatorerna som Athena, men hon sitter också med i Svenska thaiboxningsförbundet och är också ny ordförande i juryn för Kampsportsgalan.

Magdalena, om du ser tillbaka på 2016, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
– Det har varit ett roligt och lekfullt år. Har gått in helhjärtat för att jobba med sådant jag tycker är roligt och viktigt – som entreprenör och egenföretagare. Har varit med och byggt mina första utegym, gjort en massa roliga träningsevents, spelat in podd och nu nyss en ny säsong av Gladiatorerna, min sjätte i ordningen.

Hur kommer du att fira julen?
– Med en banan shake efter att ha sparkat lite mitts och k a n s k e doppat tårna i havet (är badkruka deluxe) i Ao Nang, Krabi i goda vänners lag.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
– Diamanter är alltid kul. Och något slags sponsorskap från en framstående massagesalong/naprapatstudio skulle också sitta som en smäck…

Foto: Hamid Ershad Sarabi
Foto: Hamid Ershad Sarabi

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
– Nope, jag strävar konstant efter att bli en bättre medmänniska/vän/dam/coach. Det gäller såväl i januari som i december. Fast om jag ska uttala någon slags ambition för 2017 så är det väl att oftare ta mig ner i en thaiboxningskällare. Blir alltid lika glatt välkomnad och påmind om att det är den roligaste träningen av alla!

Om du blickar fram mot 2017, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
– Jag tror att det kommer att bli ett fenomenalt kampsportsår. Som förbundsräv och pensionerad fighter är det en fröjd att se hur både thaiboxningen som gren, atleterna och klubbkulturen ständigt utvecklas och blir bättre. Personligen tänker jag uträtta stordåd – mer eller mindre mediala sådana – och fortsätta att lyfta fram fullkontakt i rampljuset. Just watch me!

Budokampsport.se vill så klart passa på att önska Magdalena en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4