Diana Halldén rankad etta i världen

Diana Halldén vann VM-guld i jujutsu i stilen newaza för ett par veckor sedan. När internationella jujutsufederationen (IJJAF) släppte den aktuella rankingen är också svenskan i topp.

19 december 2016  |  Jonathan Broberg

Halldén har skrapat ihop 1075 poäng, och tvåan Irene Preiss har skrapat ihop 845 poäng.
– Jag fick ju redan i samband med VM-lottningen veta att jag låg etta på världsrankingen och VM-vinsten har gett mig ett större försprång. Vetskapen om förstaplatsen hjälpte mig att tagga till inför VM och gav mig massa extra energi och självförtroende till att genomföra tävlingen så som jag ville.

Halldén hyllar sin tränare och coach Paul Persson.
– Jag är så klart väldigt glad och stolt över att ha uppnått detta med tanke på att jag bara tävlat inom detta förbund i 1,5 år. Jag har allt att tacka min coach Paul Persson för. Det är verkligen ett kvitto på att vi fokuserat på rätt saker på träningarna och jag ser väldigt mycket fram emot att tävla vidare och hålla mig kvar där uppe.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4