Så firar profilerna jul

Budokampsport.ses traditionsenliga julnedräkning fortsätter och idag är turen kommen att ta julpulsen på nyblivna världsmästaren i jujutsu, Diana Halldén.

19 december 2016  |  Jonathan Broberg

För ett par veckor sedan vann Diana Halldén VM-guld i jujutsu (stilen newaza) under mästerskapet i Polen.

Halldén gjorde ett alldeles strålande VM redan 2015, där hon tog en silvermedalj med mersmak.

Inför VM i Polen var Halldén också ganska uppskriven i medierna i Jönköping och VM-guldet medförde stor uppmärksamhet.  Det ska bli spännande att följa Halldén fortsatta framfart under 2017.

Diana, om du ser tillbaka på 2016, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
– 2016 har varit ett kanonår. Det började ganska segt med skador och ganska mycket frustration, men den utmaningen och lärdomen det inneburit både idrottsligt och personligt att acceptera sina begränsningar och hitta vägar för att lyckas trots hinder skulle jag inte vilja vara utan. Tillsammans med acceptansen kom också många av framgångarna. Att jag dessutom fick mitt bruna BJJ-bälte, tog ett SM-guld och ett VM-guld har bidragit med hur mycket glädje som helst. Andra halvan av 2016 har varit ett långt lyckorus som blir svårt att toppa.

Hur kommer du att fira julen?
– Jul firar vi i två omgångar: julafton hemma hos min mans moster med hans familj. Brukar vara en väldigt trevlig tillställning med mat, umgänge och inte så mycket fokus på julklappar. Juldagen är hemma hos mina föräldrar. I min familj har vi alltid firat jul på juldagen (katolsk tradition). Där blir det lite mer stoj och stim då det finns små barn. Ser fram emot att ta igen tid med familjen som jag inte hinner se så mycket annars. I övrigt ska jag försöka ta lite semesterdagar och bara vara hemma och slappa.

Foto: Jonathan Broberg
Foto: Jonathan Broberg

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
– Jag har inte hunnit fundera så mycket på julklappar. Jag har liksom redan fått mer än jag önskat mig men om man får vara väldigt materialistisk så önskar jag mig ett par trådlösa lurar som har en sån där ljudblockerande funktion.

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
– Jag brukar inte avge nyårslöften. Det känns som att bästa sättet att misslyckas med ett mål är att formulera det som ett nyårslöfte men jag ska försöka att fortsätta med det jag gjorde under 2016. Skala bort allt som är onödigt i livet och fokusera på det som är viktigt.

Budokampsport.se vill så klart passa på att önska Diana en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4