Patrica Axling inför Idrottsgalan i kväll

I kväll kan Patricia Axling vinna Årets nykomling på Idrottsgalan. Thaiboxaren hade ett sanslöst 2016 med SM-guld, EM-guld och VM-guld och förärades därav en plats vid de nominerades bord på galan.
– Jag har fått nypa mig i armen, ”jag är verkligen nominerad”, säger hon till budokampsport.se.

16 januari 2017  |  Jonathan Broberg

Foto: Jonathan Broberg
Foto: Jonathan Broberg

Idrottsgalan tog för första gången ut en kampsportare som nominerad till galans ordinarie priser, då thaiboxaren Patricia Axling blev nominerad till Årets nykomling.

Ikväll vid 20.14 vet vi om hon vinner priset. För henne själv har nomineringen haft stor betydelse.
– Jag märkt det framför allt i de yttre delarna av bekantskapskretsen. Det har varit kollegor, någon gammal lärare som har hört av sig. Tillsammans med många andra, förstås. Men responsen har varit bredare än vid andra händelser.

Hon började med thaiboxning och lämnade boxningen, och nu är hon en av Sveriges största idrottar under 2016.
– Jag har fått nypa mig i armen, ”jag är verkligen nominerad”. Det betyder så oerhört mycket. Jag vann ju EM och VM ifjol, och att bli uppmärksammad på det här sättet för det gör mig extra stolt över min prestation. Det är fantastiskt roligt. Det har också känts som att ju närmare galan vi kommit desto större är det att bli nominerad. Innan har det nästan varit för stort för att ens kunna ta in.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4