Jonas Jensen ny förbundskapten i kickboxning

Svenska Kickboxningsförbundet har utsett Jonas Jensen från Lerum utanför Göteborg till ny förbundskapten för K1- och lowkicklandslaget.
Jonas Jensen, 38, från klubben Fighter kickboxning i Göteborg blir ny förbundskapten för svenska landslaget i kickboxning inom stilarna K1 och lowkick.
– Det känns givetvis väldigt roligt och spännande. En stor utmaning som jag ser fram emot, säger han till budokampsport.se.

20 januari 2017  |  Jonathan Broberg

Foto: Olof Pettersson
Foto: Olof Pettersson

Jensen förespråkar ett demokratiskt ledarskap och vill bygga vidare på en bra lagkänsla.
– Jag tror väl i grunden på ett relativt demokratiskt ledarskap. Jag vill bygga ett lag där alla kan ta plats och känna den tryggheten som jag tror är nödvändig för att kunna prestera optimalt.
–  Jag har en väldigt stark tro på att det mesta faktiskt är möjligt, om man bara är beredd att göra det jobb som krävs. Det är väl en sak jag tycker att jag är ganska bra på, att se fighters och få dem att förstå hur bra de verkligen är, och hur långt de kan nå…om de bara är beredda att lägga tiden och göra jobbet. I övrigt skulle jag nog beskriva mig själv som lugn, analytisk och resultatinriktad.

Landslaget har under senare år genomgått ett generationsskifte, men i höstas smällde Zina Djelassi till med ett EM-silver. Och Jensen ser potentialen.
– Det är ett spännande landslag med mycket talang. Det finns många väldigt duktiga fighters i Sverige som jag tror kan prestera riktigt bra på ett VM.

Jonas, vad blir ditt stora första fokus med landslaget?
– Mitt första fokus blir att börja skissa på en tidsplan och ett upplägg. VM går i oktober och det är inte jätte långt dit. Jag vill att de tävlande ska få hjälp och stöd med alla viktiga faktorer som krävs för en optimal prestation.

Olof Pettersson – också ny förbundskapten
För ett tag sedan blev det klart, som vi tidigare har rapporterat om, att svensk kickboxning kommer att satsa på två förbundskaptener. Den andre är Olof Pettersson, också bosatt i Göteborg, som kommer ta hand om kicklight och lightkontakt.
– Det ska bli roligt att återigen ta hand om landslaget. Organisationen är nu lite mer strömlinjeformad och rollen innebär ett större ansvar. Något jag bara ser som en tillgång. Siktet är självklart inställt på medaljer och med rätt förberedelser så ska vi helt klart kunna ta oss dit.

Ordförande för Svenska Kickboxningsförbundet Emma Ankargren är nöjd med rekryteringen av de två nya förbundskaptenerna.
– Jonas är en mycket erfaren fighter, tränare och coach inom flera kampsporter. Han har coachat VM-medaljörer och proffsfighters. Vi är mycket glada att ha honom med bland ledarna av svensk kickboxning och vi är övertygade om att han kommer att föra fram den svenska eliten till topprestationer vid VM i Brasilien i oktober.
– Olof har ju lett landslaget i KL tidigare och vi vet att det dåvarande landslaget var nöjt med honom som coach. Olof känns som ett säkert kort, vi vet vad han kan. Han har precis som Jonas en gedigen erfarenhet av kickboxning, både som fighter och som coach. Även om vi har två landslag och två coacher är vi övertygade om att killarna kommer kunna komplettera och ha nytta av varandra.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Olof Pettersson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4