Sofia Olofssons segerleende

”Så otroligt stort”

Thaiboxaren Sofia Olofsson vann i går utmärkelsen ”Athelete of the year” utsedd av International World Games. Det är första gången en svensk kampsportare blir tilldelad det prestigetyngda priset.
– Att vinna ”athlete of the year” är så otroligt stort då det är hela världen som röstar, så vinner lilla jag från Sverige liksom, säger hon till budokampsport.se.

2 februari 2017  |  Jonathan Broberg

SM-guld blev till VM-guld. Som blev till en Europeisk pro-titel, som blev till en pro-världsmästartitel. 2016 för Sofia Olofsson var inget annat än en detronisering av resten av världen.

Ty Olofsson var fullständigt överlägsen i allt hon ställde upp i under fjolåret. Och i går förärades hon sina bragder genom att vinna priset ”Athlete of the year” via International World games.

Så här säger Olofsson om utmärkelsen.
– Att vinna ”athlete of the year” är så otroligt stort då det är hela världen som röstar, så vinner lilla jag från Sverige liksom. Jag har fått stor backning från IFMA och WMC när det gäller promotandet ju vid röstningen av utländska röster, alla har delat och röstat från Finland, Ryssland till Latinamerika, Rumänen – ja hela världen känns det som. Otroligt rörd av all hjälp. Sedan får vi ju inte glömma alla röster från Sverige, så många som hört av sig och sagt att dom röstat. Det är saker som dessa som gör att man får extra energi i träningen.

Sofia, hur kändes det när du fick reda på att du hade vunnit den?
– Jag har ju följt röstningen lite grann vid sidan av så det såg ju bra ut länge men jag är lite av en pessimist och sa att ”vänta bara till slutet så kommer dom andra lägga i en växel och gå om”, men så blev inte fallet. Det kändes mest roligt att få stödet av alla som rösta,t kan inte fatta att jag vann ännu.

“Betydelsen är enorm”
Thaiboxningens ordförande Johan Risberg fyller in i hyllningskören till Olofsson.
– Den största och förnämsta utmärkelse en kampsportare har fått – betydelsen är enorm för kampsport i Sverige och Muaythai i synnerhet och det skickar starka signaler till idrottsvärlden att kampsport är stort, viktigt och vi i Sverige har rönt enorma framgångar vilket borde uppmärksammas och premieras mer.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4