Sandra Godvik tillbaka i Sverige

Sandra Godvik är tillbaka i Sverige efter flytten till Thailand och ska försöka försvara sitt SM-guld från ifjol.
– Det ska bli sjukt kul att gå in i ringen, säger hon till budokampsport.se.

21 februari 2017  |  Jonathan Broberg

Ifjol vann Sandra Godvik SM-guld i -48-kilosklassen i thaiboxning och tog sig därmed till VM i Jönköping. Väl där blev det förlust i första matchen och direkt efter den deklarerade Sandra att hon skulle komma tillbaka starkare än någonsin.

I höstas flyttade hon till Thailand och har slipat hårt på sina thaiboxarkunskaper och har även gått några matcher för Phuket Top Team. Hon känner själv att hon har tagit stora steg i sin utveckling.

– På alla sätt, jag har tränat 5-7 timmar om dagen, sex dagar i veckan så känner främst att jag är mer stabil och säker i min thaiboxning.
– Sedan flytten till Thailand  har jag tränat och matchat där för Phuket Top Team. Jag har fått några matcher med bra motstånd så är jag är tacksam för det.

“Är fighting – allt kan hända”
Och väl hemma igen på svensk mark ser hon fram emot SM i Haninge i helgen.
– Det ska bli sjukt kul att gå in i ringen, speciellt när reglerna är lite mer lika de i Thailand, att man både får armbåga och knäa i huvudet.

I hennes viktklass återfinns tre andra namn, Ellinore Ekström, Josefine Lennerkrantz och Susanna Salmijärvi.
– Två av tjejerna har jag mött och avslutat, en tjej har jag inte mött. Men det spelar inte så stor roll vem eller vilka jag möter, jag tycker det ska bli kul att gå match och det är fighting vi håller på med så allt kan hända.

Foto: Jonathan Broberg

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4