Kendo-stjärnorna om nomineringen till Kampsportsgalan

Svensk kendo vann sin första mästerskapsmedalj på 14 år under 2016, när Sverige i lagtävlingen i EM vann ett brons. Laget som vann bronset är nominerade till Kampsportsgalan på lördag i kategorien Årets traditionella utövare.
– Jag blev förvånad att vi var med på radarn, säger Ren Watanabe, som var med om lagbronset, till budokampsport.se.

23 mars 2017  |  Jonathan Broberg

Ren Watanabe har varit en fast och stabil landslagspjäs i kendo under flera år och var med om EM-bronset ifjol. Han är glad och stolt över nomineringen till Kampsportsgalan, men mest blev han förbluffad.
– Jag blev jätteförvånad, kendo är så liten art i Sverige så jag var överraskad att vi var med på radarn, men det är förstås jätteroligt.
– Jag fick reda på det genom att ”Henke” skicka en länk på facebook, och jag blev som sagt både förvånad och det kändes väldigt roligt.

“Fanns inte på världskartan”
Göran Gutiérrez-Aranda blev uppmärksammad för en historisk poäng i VM i Japan 2014, när han kvitterade till 1-1 och ordnade oavgjort mot den japanske storstjärnan Madsua. En poäng Göran, som också var med i laget som vann EM-brons, fortfarande får energi utav.
– Jag har ridit vidare på poängen jag vann i VM mot Matsuda, jag skulle ljuga om jag sagt att jag inte tagit med mig det. Självklart. Den tekniken jag satte har jag försökt slipa ännu mer på, man får inte vara rädd för att vara offensiv i kendo. Och det klart att det ingjutit respekt att jag tog den poängen.
– Men att vi skulle bli nominerade till galan är för mig en stor överraskning, det fanns inte på världskartan. Men det är kul att kendo får ett erkännande.

Webbsändning av galan – 99 kronor
Kampsportsgalan kommer attt sändas live på webben. Sändningen startar 18.50. Galan börjar tio minuter senare.
Kommentator: Karsten Landin
Länk till sändningen

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4