Sofia Olofsson – den unga veteranen blev Årets Mästarinna och Årets Kampsportare

25 mars 2017  |  Annie Carriage

 

Förra året vann hon två priser på galan och ikväll tog hon hem det prestigefyllda priset som Årets Mästarinna och pris som Årets Kampsportare.
2016 har varit en fantastisk säsong för Sofia Olofsson, en 27-årig tjej som redan är veteran i sammanhanget. Under 2016 blev det VM-guld och två internationella proffstitlar, och utnämningen till ”Athlete of the year” under World Games. Men i ärlighetens namn har föregående säsonger varit minst lika framgångsrika med världsmästartitlar, både på amatör och proffsnivå.

För andra året i rad tog du hem priset, hur började vägen som ledde dit du är idag?
– “Jag började som tioåring och tyckte det var ett kul sätt att träna och träffa kompisarna. Sen när jag var runt 17 år testade jag att tävla och sen dess har jag bara fortsatt”

Hur känns det att vinna två av galans finaste priser?
– “Superroligt, absolut inte väntat när motståndet var så starkt”

Du har vunnit mästerskap, titlar och priser på Kampsportsgalorna och är en idrottare många ser upp till. Är det någon fighter du ser upp till?
– “Sanny Dahlbeck. Han har ett fantastiskt psyke som jag gärna skulle ha, han verkar alltid så lugn inför match. Jag är en katastrof inför match, ett nervvrak och ett kontrollfreak som skäller på mina tränare”

Hur ser kommande utmaningar ut?
– “9:e april kommer jag åka till Kina för att delta i 16-mannaturneringen “Muay Thai Angels”. Det är en stor möjlighet för mig att möta bra motstånd och samtidigt få in ytterligare en fot i proffsvärlden”.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4