Olofsson har häng på tunga prispengen

Sofia Olofsson vann sent i går sin match i Thailand i turneringen Angel Fight. Tävlingen kommer att anhållas under tre tillfällen under våren med en stor prissumma till vinnaren. Och Olofsson vann i går och är därmed klar för nästa omgång. I går besegrade Olofsson kinesiskan Zhang Jiao.
– Känns så skönt och stort att ha gått en proffsmatch i Thailand, i Bangkok, säger hon till budokampsport.se.

10 april 2017  |  Jonathan Broberg

Sofia Olofsson vann sent i går sin match i Thailand i turneringen Muaythai Angels. Tävlingen kommer att anhållas under tre tillfällen under våren med en stor prissumma till vinnaren. Och Olofsson vann i går och är därmed klar för nästa omgång. I går besegrade Olofsson kinesiskan Zhang Jiao.
– Känns så skönt och stort att ha gått en proffsmatch i Thailand, i Bangkok, säger hon till budokampsport.se.

Det blev inget VM för Sofia Olofsson den här gången. Men hon har fått en drömöppning i turneringen Angel Fight, där vinnaren får en ansenlig summa.

Och när Olofsson sent i går kväll vann i Bangkok över kinesiskan Zhang Jiao vandrade hon vidare i Angel Fight och är klar för kvartsfinal i tävlingen.

Tävlingen är också speciell för Olofsson då det är en tyngre vikt än hennes ordinära.
– Jag var orolig för värmen och den tyngre viktklassen, vi boxades utomhus men det var sent på kvällen så värmen var ok. Dock märkte jag av den tyngre viktklassen då dom slår hårdare än jag är van vid. Men det kan även ha berott på att jag fick en skalle på näsan i första ronden som gjorde så jävla ont. Det krasade i näsan när den träffade och jag tänkte: shit näsan är bruten. Den blödde när jag kom in i rondpausen men slutade efter rondvilan.

Domaren bröt matchen i tredje ronden
Men Sofia Olofsson tog sedan hand om matchbilden. Jiao var stundtals rejält pressad och i den tredje ronden bröt domaren matchen till Olofssons fördel.
– Hon var southpaw alltså vänsterhänt vilket jag inte mött förut men det ordnade sig då hon var mest boxare med ett 14-tal boxningsmatcher bakom sig. Så jag kunde möta henne med mina sparkar och sedan så var jag mycket starkare i clinchen.
– Domaren bröt matchen i tredje ronden efter jag knäat henne i huvet i clinchen en antal gånger. Känns så skönt och stort att ha gått en proffsmatch i Thailand Bangkok. Publiken kom igång ordentligt under min match, enligt källor men jag märkte inte av det då jag var upptagen med att knäa min motståndare i huvet (skratt).

Text och foto (arkivbild): Jonathan Broberg

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4