Isas stormatch i Libanon

Isa Tidblad Keskikangas tackade nej till VM i thaiboxning i Minsk. Anledningen är chansen för henne att erövra en proffs titel. På lördag går den regerande svenska Europamästarinnan en världsmästarmatch inom organisationen WMC under en stor gala i Libanon. För motståndet väntar den djupt meriterade Antonina Shevchenko.
– Det är en möjlighet jag inte ville missa, även om det gör att jag inte kan vara med på VM, säger Tidblad Keskikangas till budokampsport.se.

26 april 2017  |  Jonathan Broberg

Matchen i Libanon blir den största utmaningen i Isas karriär hittills. Det är hennes första internationella proffstitelchans om ett världsmästarbälte, och det är mot en mycket meriterad fighter.

Men titeln är vakant och vinnaren på lördag blir korad världsmästare.
– Det känns väldigt bra inför den här matchen. Jag har fått bra träning och känner mig i bra form.

“Känner mig stark”
Mellan Isa och titeln står emellertid den rutinerade Antonina Shevchenko.
– Hon är erfaren och duktig och har en ganska udda stil där hon gärna vill boxas mycket. Men jag har haft en bra uppladdning, med tre veckors träning i Thailand och känner mig stark. Det ska bli väldigt roligt att gå den här matchen.

Med sig till Libanon har hon coachen och tränaren David Berntd.
– Det är utan tvekan hennes största match i karriären hittills. Bältet är det finaste du kan vinna i proffsthaiboxningen och hon möter också den som kanske är bäst i världen just nu. Så Isa är en underdog, men samtidigt är hon ung, hungrig och väldigt stark för sin vikt. Vi hade aldrig tagit matchen om vi inte trodde att vi har chans att vinna den.

Coachen – göra vår egen match
Hur skulle du vilja att matchen ser ut på lördag, rent karaktärsmässigt?
– Det får ju inte bli så att Antonina styr matchen. Vi måste göra vår egen match utav det där vi bestämmer distans och tempo. Får Antonina ligga på sin egen distans och kontringsboxas blir hon svårslagen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén (bild från EM i Split)

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4