Oskar Sjöberg laddar inför VM i Japan

7 juni 2017  |  Annie Carriage

Årets taido-VM närmar sig, Oskar Sjöberg är en av de unga talangerna i svenska landslaget som åker ner till Japan. Oskar ser fram emot VM och är glad över att mästerskapet hålls i det land sporten kommer ifrån samtidigt som han ser de som en tuff konkurrent.

-Sporten kommer därifrån och japanerna är utan tvekan långt före oss svenskar när det kommer till både fight och hokei.

Hokei är också den gren Oskar satsar mest på under mästerskapet.

-Den gren som kallas hokei satsar jag mest på under VM, kan kallas Kata i många andra kampsporter, det består av olika rörelser och tekniker i en bestämd ordning. För att få teknikerna bättre har jag fokuserat på att köra små etapper.

Oskar vann dubbla guld på föregående EM och han är medveten om sina styrkor men är samtidigt ödmjuk.

För att bli bra i taido måste man vara smidig och explosiv. Smidigt för att kunna göra alla rörelser som kan vara ganska komplexa, explosiv för att man snabbt ska agera på motståndarens attacker och när man själv attackerar. Jag ser fram emot VM men på samma gång vill jag ha mer tid på mig på att öva, skattar Oskar.

Men målsättningen för mästerskapet är fortfarande tydlig.

-Mitt mål för VM är att vinna i hokei. Jag är även med i fight men främst för att få erfarenhet för att kunna vinna framtida EM och VM.

Vi önskar Oskar ett stort lycka till!

Text: Annie Bondefelt
Foto: Erland Pålsson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4