Stig Forsberg har avlidit

28 juni 2017  |  Annie Carriage

En av de första eldsjälarna inom aikidon har gått ur tiden, Stig Forsberg var en pionjär och hade ett stort intresse för de japanska kampsporterna. Han var bland annat delaktig i Svenska Judoförbundets uppstart och han engagerade sig vid Svenska Aikidoförbundets stämmor långt efter sin pension -87.  Under många år var han förbundskonsulent i Svenska Budoförbundet och år 2011 mottog han Svenska Budo- & Kampsportsförbundets hederspris, samma år som han fick Aikidoförbundets 6:e förtjänsttecken. Året därpå blev han tilldelad 1:a dan Aikikai av Aikidoförbundet.

– Han var förbundets första förbundskonsulent och redan innan dess flitigt verksam i budons etablering och tillväxt. Som förbundskonsulent jobbade han ett stort antal år och det kan inte ha varit lätt. Vi var som det heter ett svårskött pastorat, på den tiden, men stridiga viljor, vilket ledde till maratonmöten både för styrelsen och stämmorna. Även däremellan kunde det vara ganska rörigt. Stig behövde bli en mästare på tålmodighet och det lyckades han med.
Jag tror att hans långa gärning inom budon framför allt hade det goda med sig att han med sin sansade attityd, sitt omfattande kontaktnät och sina med åren alltmer gedigna kunskaper kunde ta oss in i idrottsrörelsens finrum, där vi från början ansågs som inget annat än bångstyriga pyjamasbrottare, säger Svenska Budo- & Kampsportsförbundets f.d. ordförande Stefan Stenudd.

Stefan minns inte bara en en kompetent ledare och inspiratör utan även en person med värme och vass humor.

– Han kunde vara riktigt underhållande med sina klurigheter och sin lågmälda men ändå vassa humor. Det gör att jag minns honom med ett leende, tillägger Stefan.

 

Våra tankar går till Stigs familj och anhöriga.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: Hamid Ershad

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10