World Games: Zina Djelassi vs Marta Waliczek

26 juli 2017  |  Annie Carriage

Idag inledes svenskarnas deltagande i World Games, kickboxningen stod först på tur och kvartsfinalerna hölls i Hala Orbita-arenan strax utanför stadskärnan. Den första kvartsfinalen för dagen gick mellan Zina Djelassi och den polska hemmafavoriten Marta Waliczek.

Matchen hade ett högt tempo redan inledningsvis, Djelassi fick in en fin slagserie och Waliczek åkte i marken men kom snabbt upp på benen. Polskan kontrade med många fina, hårda slagserier i första ronden och man skymtade världsmästarinnan från 2013 och 2015. Även i andra ronden utnyttjade Waliczek sin längd, en räckvidd som gav henne ett övertag i boxningen även om Djelassi svarade mycket bra och mellanronden blev väldigt jämn. I den avslutande ronden började polskan vekna medan Djelassi tog ytterligare initiativ, trots det räckte det inte hela vägen. Det blev en tuff och intensiv match där tyvärr hemmafavoriten gick ut som vinnare.

– Jävligt kul match, hon var rolig att köra emot. Synd att åka ut nu. Jag fick inte igenom mina slagserier som under uppvärmningen och vi hamnade i konstig clinch, säger Djelassi till budokampsport.se.

Text: Annie Bondefelt.
Foto: WAKO Kickboxning

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4