Dubbelt brons till Sverige i World Games

29 juli 2017  |  Annie Carriage

Sverige tog dubbla bronsmedaljer i ju jutsu under eftermiddagens World Games-tävlingar i Wroclaw, Polen. Den välmeriterade Fredrik Widgren besegrade fransmannen Percy Kunsa och det nya stjärnskott, 20-årige William Seth-Wenzel, utklassade Junior David Cabezas Quinones från Colombia i sin match.

– Det kan inte bli bättre än så här, säger William Seth-Wenzel till budokampsport.se.

William Seth-Wenzel besegrade Nicolas Aramis från Schweiz enkelt i kvartsfinalen och ställdes i semifinal mot den danska världsettan Mikkel Willard som tog initiativet och vann mot svensken. I bronsmatchen mot Junior David Cabezas Quinones från Colombia levererade Seth-Wenzel direkt och tog ledningen, han hade vassa tekniker i markkampen och matchen avgjordes innan full tid.

– Jag hade lite för mycket respekt för dansken i semifinalen, jag kom inte igång ordentligt. I bronsmatchen hade jag en bättre tajming. Jag är tacksam över att ha hunnit med tre mästerskap på en säsong och att det har har resulterat i ett JVM-guld, ett EM-guld och ett World Games-brons. Jag är jätteglad, det kan inte bli bättre än så här, säger Seth-Wenzel till budokampsport.se

Fredrik Widgren som sen tidigare har både VM och EM-medaljer ställdes mot tufft motstånd då han mötte den meriterade fransmannen Percy Kunsa och den intensiva ryssen Ilia Borok i början av turneringen. Percy Kunsa återkom sedan i bronsmatchen där Widgren inledde övertygande och tog direkt 3 poäng innan en fin fasthållning resulterade i 7-0. Trots försök till kontring var Widren överlägsen och vann slutligen med siffrorna 20-6.

Det var 4 år sen jag tävlade på World Games sist och nu har jag äntligen fått revansch. Vi hade en bra gameplan och jag läste fransmannen lätt, säger Fredrik Widgren till budokampsport.se

Som rapporterat tidigare fick Sverige också en hedersam fjärdeplacering genom Max Hederström som gjorde en imponerande insats under turneringen men hade inte marginalerna på sin sida.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4