Silvermedalj för Costas Nanga

30 juli 2017  |  Annie Carriage

Den 21-årige Constantino Costas Nanga, Sveriges nya stjärnskott i thaiboxning tog ett välförtjänt silver under eftermiddagens final i -81kg på World Games. Nanga dominerade semifinalen och gjorde en imponerande insats i finalen mot Ali Dogan från Turkiet.
Det kändes som att jag hade matchen, säger Nanga till budokamsport.se

Det var en mycket jämn final som utspelade sig på Hala Orbita-arenan, den turkiska Dogan inledde med hårda slagserier medan Nanga svarade med vassa knän. Bägge idrottarna var lite avvaktande i  första ronden men tempot drogs upp rejält i den andra då Nanga levererade många fina svep och turneringens första snurrarmbåge. Överlag var finalen mycket jämn men tyvärr hade Nanga inte marginalerna på sin sida.

– Vet inte vad man säger men jag hade den matchen, men men, säger Nanga i en kommentar till budokampsport.se

Text: Annie Bondefelt
Foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4