17-åriga Anton Wall ser fram emot VM i kickboxning

14 augusti 2017  |  Annie Carriage

I november står den 17-åriga talangen från Ängelholm, Anton Wall, inför sin största utmaning hitintills – VM i kickboxning.

Mästerskapet arrangeras mellan 3–12 november i Budapest och truppen finns välkända namn som EM-silvermedaljören Zina Djelassi. I truppen finns också Anton Wall som imponerat stort under året genom att ta SM-guld, men från början var han egentligen en innebandykille.

– Anton Wall var en innebandykille som kom till oss 2014 som 15-åring. Han hade aldrig haft på sig några boxhandskar men vi såg redan från början att det vara en kille att satsa på då han var extremt fokuserad på passen och gav alltid 100%. I början av 2015 gick han sin första match och sedan har det rullat på med tävlingar efter tävlingar, berättar Antons tränare Martin Eisengarten till budokampsport.se

Tillsammans med en trupp på 10 andra kommer han resa ner till Budapest i början på november. Det kommer krävas fullt fokus på förberedelserna inför mästerskapet men Anton känner sig redo.

– Det är spännande och framförallt väldigt roligt, ska bli kul med den erfarenheten. Jag kommer träna hårt med fullt stöd ifrån klubben och förbundet och sköta min kost, säger Anton Wall.

Martin Eisengarten, tror starkt på sin fighter men vill samtidigt understryka hans unga ålder och att mästerskapet är ett tillfälle att lära.

– Nu kommer det vara några landslagsläger innan VM där våra förbundskaptener kommer att få lära känna Anton och lägga upp en bra strategi. Men det viktigt för Anton att veta att han är med på detta mästerskap för att se och lära för han är blott bara 17 år gammal och har en lång kampsportskarriär framför sig. Men Anton kommer att vara i 100% toppform inför VM 2017, lovar Martin Eisengarten.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: Martin Eisengarten

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4