KFUM Uppsala aikidoklubb 50 år

22 augusti 2017  |  Annie Carriage

I helgen arrangerade KFUM Uppsala aikidoklubb ett stort jubileumsläger med anledning av att den anrika föreningen fyller 50 år.

Hedersgäst var Ichimura-sensei som var klubbtränare i Uppsala mellan 1967-1986 och bidrog till att bygga upp aikidon i hela norden. Att Ichimura-senseis arbete har betytt otroligt mycket för aikidon i Sverige, Danmark och Finland finns det inga tvivel om. Något som även uppmärksammades i hemlandet när japansk TV kom till Uppsala 1975 för att göra ett reportage på plats.

Jag är bara tacksam att få komma hit igen, säger Ichimura-sensei till SVT Nyheter Uppsala som var på plats för en intervju under helgens jubileumsfirande.

Under arrangemanget fick ett 60-tal träningssugna aikidokas ta del av Ichimura-senseis bokkenträning (sandan uchi) samt stilfulla koshinage- och kokyunagevarianter, trots att Ichimura-sensei egentligen la keiko-gin på hyllan redan i slutet av 80-talet. På plats fanns även en del gamla elever, som med ett 70-tal dangrader tillsammans, bidrog med inspiration och en stor portion aikidohistoria.

Trots att han inte har tränat på många år nu så kommer han hit och lär jag mig nya saker igen. Det känns fantastiskt, säger Cenneth Sparby, ordförande för KFUM Uppsala aikidoklubb, till budokampsport.se

Jubileumsfirandet fortsatte med att Aikidoförbundets ordförande Katarina Gullberg delade ut Svenska Budo & Kampsportsförbundets förtjänsttecken till flera av Uppsalaklubbens medlemmar innan lördagskvällen avslutades med stor bankett på Uppsala slott.

 

Se hela nyhetsinslaget av SVT här.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Hans Odöö

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4