Sandra Godviks nya utmaning

På ett snöpligt vis missade Sandra Godvik VM i thaiboxning i Minsk. Men hon har ändå hunnit med massvis sedan i maj. Hon har matchat i thaiboxning, hjälpt till med uppstarten av en klubb i Uppsala och nu är hon redo för nästa utmaning – proffsmatch i kickboxning i Bergen den 2:a september.
– Det är alltid kul att få fightas om en titel och jag ska göra mitt bästa för att plocka hem bältet till Sverige, säger hon till budokampsport.se.

22 augusti 2017  |  Jonathan Broberg

I Bergen, under galan Fight Night Bergen, ställs Godvik mot Aam Rosmo.
– Jag vet inget mer om henne än att hon är norsk mästare i kickboxning, inte sett några matcher med henne, men jag fokuserar på min grej som vanligt för allt kan hända i en match oavsett hur bra eller erfaren man är.
Jag ser verkligen fram emot att få fightas igen, var bara 1,5 vecka sedan men känns som en evighet.

Och att gå match i kickboxning är lite speciellt för henne.
– Det kommer bli roligt att fightas inom ett nytt regelverk, det här blir min första K1 match och mina favoritvapen clinch och speciellt armbågar och knän mot huvudet och är ju inte tillåtna i kommande match så jag kommer garanterat utvecklas som fighter nu när jag ska kliva utanför min ”comfortzone. Men jag älskar att gå match och kan prestera på distans också så det ser jag inte som något problem, jag är faktiskt mest nervös över att det inte kommer spelas musik när jag ska fightas som det gör i thaimatcher.

Text: Jonathan Broberg
Foto: privat

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0