SB&K satsar vidare på eliten

Under många år har SB&K:s idrottare legat långt fram inom svensk idrott vad gäller medaljproduktion och träningslära. Men SB&K trappar ändå upp elitsatsningen ytterligare. Detta genom att värva förre vice ordföranden Helena Hugosson.
– Det känns oerhört kul och spännande att få vara en del av detta, säger hon till budokampsport.se.

4 september 2017  |  Jonathan Broberg

SBK

2015, då Helena Hugosson satt i styrelsen, sjösattes en satsning på eliten inom förbundet. Hon och kansliets Magnus Ledin drog upp riktlinjer för fystester och andra elitbaserade verksamheter kring främst SB&K:s landslag. Helena var den som drog igång projektet med administrativ hjälp av Magnus Ledin.

Nu kontrakteras Hugosson som projektledare för en fördjupad elitsatsning.
– Vi vill höja nivån på fysträning, med allt från fystester till periodisering till årsplanering för att formtoppa. Och jag ska finnas som en resurs för detta.

Helena menar att våra idrottare ligger långt fram i vissa delar av träningen, men behöver hjälp med andra bitar av den.
– Det handlar om att ge kunskap, för ibland är nivån på vissa detaljer överlag för låg, skulle jag säga. Framför allt tycker vi se det ju längre ner i vår organisation vi kommer och där ska vi också försöka göra en insats. Det är viktigt att få hemmatränarna att dra åt samma håll som landslagsledarna, så vi ser en röd tråd genom verksamheten.

“Träffar med intresserade landslag”
Hösten kommer att handla om att sprida information och ha träffar med landslagen.
– Det kommer göras fystester, workshops och vi kommer också att ha olika styrketräningstillfällen i både Göteborg och Stockholm, till att börja med. Vi kommer ha träffar med intresserade landslag.

Text: Jonathan Broberg

25
17
19